ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Международен турнир по шах събра в Плевен перспективни шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България

Политика
23.03.2019  |  14:15
381
Старт на събитието даде депутатът от БСП Елена Йончева

Депутатът от БСП Елена Йончева откри в петък Международния турнир по шахмат за жени „Млади надежди”, който се провежда в плевенския хотел „Ростов”. В състезанието участват десет перспективни шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България. Залогът за седем от тях е рейтинг за получаване на международно звание. Гост на събитието бе и зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски.

„Чест е да открием този шахматен турнир, който е за таланта на младите от тези четири държави. Искам да ви уверя, че действително България е гореща точка, защото тук се води битка за бъдещето на талантите на България. Аз съм убедена, че това бъдеще може да бъде постигнато от всеки един с ход на пешката. Защото с ход на пешката може да бъде свален всеки един цар”, каза Елена Йончева и направи символичния първи ход.

По-късно тя, Свиленски и домакинът на турнира – депутатът Васил Антонов, коментираха актуалните политически теми за аферата с апартаментите на водещи политици от управляващата партия и приетите преди повече от година промени в Закона за устройство на територията, в резултат на които фирма „Артекс” е започнала строителство на 34-етажна сграда. Ако не бил прокаран този лобистки закон, фирмата трябвало да строи по новия Общ устройствен план /ОУП/. Законовата поправка й позволила да вдигне сграда с височина от 120 метра - както е по стария ОУП, вместо по новия, който предвиждал сградата да е от 24 м, коментират от БСП.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design