ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Мая Манолова с визита в петък в Плевен

Общество
14.03.2019  |  17:25
457
Омбудсманът ще посети Снежана Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа

Омбудсманът Мая Манолова ще посети в петък - 14 март, град Плевен и с. Гложене, община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси. За посещението информират от пресслужбата на омбудсмана.

В 12.15 ч. Мая Манолова ще посети Снежана Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. Плевенчанката живее в жк „Дружба“, бл. 424. Припомняме, че по идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лв. - необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта. Сега отново чрез фейсбук г-жа Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди. По-късно омбудсманът ще се срещне с зам.-кмета на Плевен Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.

От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема: „Дейността и функциите на омбудсмана“ в ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване.

След посещението си в Плевен Мая Манолова ще отпътува за с. Гложене, община Тетевен, където ще има среща по сигнал на Сдружение за възраждане и европейско развитие на селото. Жителите на населеното място настояват за предприемане на мерки срещу некачественото изпълнение на изграденото пречиствателно съоръжение за отпадни води и канализационната и водопроводна мрежа.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design