ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Матрицата

Общество
17.05.2019  |  14:51
448
Росен Хаджиев - мотиватор за промяна

Да бъдеш себе си, е най-големият страх на човека. Защото е риск да изразиш истинската си същност. Тези, които са те възпитавали и обучавали, са те вкарали в такава матрица да живееш, че да се опитваш да удовлетворяваш изискванията на другите. Да живееш според представите на другите от страх, че няма да бъдеш приет и че няма да бъдеш достатъчно добър за тях. У теб е формирана представа за съвършенство, която те принуждава да бъдеш достатъчно добър, за да те приемат всички около теб. И затова упорито се стараеш да угаждаш на хората.

Само че отговаряш ли на тази представа за съвършенство?

Никога няма да бъдеш съвършен от тази гледна точка. И тъй като осъзнаваш, че не си съвършен, започваш да отхвърляш сам себе си. Не можеш да си простиш, че не си онова, което желаеш да бъдеш. Или онова, което вярваш, че трябва да бъдеш. Не можеш да си простиш, че не си съвършен. Затова започваш да се чувстваш фалшив и разочарован. Опитваш се да се скриеш. И играеш роля. Чувстваш се неавтентичен и носиш социални маски. За да не могат другите да забележат това, което чувстваш. Ужасно се боиш да не би някой друг да забележи, че не си онова, на което се правиш.

Преценяваш и другите според представата си за съвършенство. И те също не отговарят на очакванията ти. Унижаваш себе си само за да угодиш на другите. Не осъзнаваш, че твоят проблем е в собственото ти самоотхвърляне. Срамуваш се, чувстваш се виновен, самоизмъчваш се и предизвикваш другите да те измъчват. Обаче никой в живота ти не те унижава повече, отколкото ти сам се унижаваш.

Страхът те провокира да имаш нужда да бъдеш приеман и обичан от другите. Но не можеш да приемеш и обичаш себе си. Твоята представа за съвършенство е причината да се самоотхвърляш, да не приемаш себе си и другите такива, каквито са.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design