ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Издириха шофьор, убил жена, ударил стълб и избягал

България
27.06.2019  |  14:59
580
Тежкото произшествие стана тази сутрин край с. Български извор, 12 къщи претърсени в Петровене, докато открият виновника
Снимка: МВР

Задържан е 31-годишен шофьор на лек автомобил, причинил смъртта на пешеходка в района на с. Български извор и избягал. Това съобщиха пред журналисти директорът на ОДМВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов и окръжният прокурор Валентин Вълков. Двамата дадоха подробности за тежкия инцидент станал тази сутрин. В  4,30 часа двама мъже и жена си тръгват от с. Български извор към родното село. Преди изхода на Български извор, на прав участък, водач на лек автомобил навлиза в насрещната пътна лента, отсича мантинелата и удря жената, която се движи по тротоара.

 

Тя попада под колелата на колата, която я влачи няколко метра, след което автомобилът се удря в електрически стълб. 52-годишната жена умира на място, а шофьорът изоставя колата, напуска местопроизшествието и заедно с двамата си спътници тръгват в посока София.  При извършения оглед в автомобила криминалистите откриват документите на водача и започват издирване, в което се включва и допълнителен  полицейски състав. Мъжът веднага е обявен и за държавно издирване.

 

 Униформените извършват  претърсване на над 12 къщи в района на с. Петровене с активното съдействие на кмета на селото и в една от тях откриват укрилите се 31-годишен водач, жената с която той живеел на семейни начала и 19-годишен пътник в автомобила.  Те са задържани в РУ-Тетевен. Утре се очаква с постановление на прокуратурата мярката за задържане на 31-годишния да бъде удължена до 72-часа, предстои и искане до съда за налагане на постоянна мярка за задържане. Очакват се и резултатите от взетата кръвната проба на задържания.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design