ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Избраха плевенчанин за конституционен съдия от квотата на Парламента

Общество
05.10.2018  |  14:02
419
Снимка: интернет

Парламентът избра Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. В гласуването участваха 182 народни представители, от които 127 бяха "за", а 55 се въздържаха. Влахов беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти, ДПС и "Воля". От БСП се въздържаха.

Съдия Красимир Влахов е роден на 24 септември 1972 г. в Плевен. Завършил е юридическото си образование в СУ "Климент Охридски". През 1996 г. става младши съдия, а през октомври 1997 г. съдия в Софийския районен съд (СРС). В началото на 2004 г. е повишен в Софийския градски съд (СГС), а по-късно е командирован във ВКС. През 2008 г. Висшият съдебен съвет го избира за председател на СРС. На 5 април 2012 г. е избран за зам.-председател на ВКС, припомня „Правен свят“. И още: съдия Красимир Влахов преподава "Гражданско право и процес" и "Гражданско процесуално право" в Националния институт по правосъдието и като хоноруван преподавател в Софийският университет.

След избора си съдия Красимир Влахов заяви пред Парламента, че съзнава високата отговорност, която парламентът му възлага, и няма да отстъпи от нея. "На всички ще ви кажа едно - съдия, избран за член на Конституционния съд, не може да направи друго изявление освен това, което се съдържа в клетвата при встъпването като член на този орган, а именно: да пази върховенството на конституцията, което съм обещал да правя и ще го правя", обясни Влахов пред медиите. Той подчерта, че при изслушването в Комисията по правни въпроси и след това е заявил, че това, което е в неговите воля и възможности, е да приеме предизвикателството и да се постарае да се представя достойно. "С което се надявам да съм се справил", добави той. "Другото е извън мен, няма да разочаровам с изпълнението на задълженията си", каза още Красимир Влахов.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design