ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Интернационалният мюзикъл проект с най-доброто от Андрю Лойд Уебър ще бъде представен за първи път в България

Култура
07.03.2019  |  15:34
469
За концерта в НДК – София, ще бъде организиран транспорт с автобус от Плевен до София и обратно, уточниха от Плевенската филхармония
Снимка: chr.bg

Интернационалният мюзикъл проект с най-доброто от Андрю Лойд Уебър ще бъде представен за първи път в България. Плевенската и Софийската филхармония ще си партнират за първи път с изключителните мюзикъл изпълнители Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България). Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен Любомир Дяковски - директор на Плевенската филхармония.

 

За първи път в България ще бъдат гласовете,

които пеят Андрю Лойд Уебър в Европа

 

Искаме да покажем пред българските зрители и слушатели преди всичко специалните изпълнители на мюзикъли, защото мюзикълът е изкуство, което води след себе си певци със специални качества, поясни Дяковски. С този проект, в който участва и нашата Люси Дяковска, ще бъдат представени в България гласовете, които пеят Уебър в Европа. Слушал съм ги и съм безкрайно учуден и удивен от тези певци, особено като вокалисти, като начин на пеене - изключителни, добави Дяковски. По думите му в проекта са ангажирани едни от най-добрите гласове, изпълнители на мюзикълите на Уебър в Англия, Германия, Австрия, Норвегия, Швеция, Холандия, Швейцария, Италия. Патридж, Ромдал, Кребс, Хайнке и Райтерер имат стотици представления в кариерата си, които ги свързват пряко с музиката и персонажите на Уебър. През последните 20 години са били Че и Евита Перон, Фантомът, Раул и Кристин, Исус, Юда и Мария Магдалена, Гризабела и Рам Там Тагър на най-престижните европейски сцени. Джон Патридж - звездата на Уест енд в Лондон, е познат като любимеца на Уебър, изпълнил ролята на Рам Там Тагър от "Котките", не само във филмовата продукция на този обичан мюзикъл, но и по сцените на цяла Европа.

В концерта освен Софийската и Плевенската филхармония ще участва и Националният филхармоничен хор.

 

Проектът е скъп и засега може да бъде показан

само два пъти - в София и във Варна

 

Концертът е с продължителност два часа и половина. Той е обвързан с изграждане на сцена на 7 нива, комплексно осветление и мултимедия, както и много продължителна подготовка. Той ще бъде представен на 15 май в Двореца на културата и спорта във Варна и на 16 май - в Зала 1 на НДК в столицата, каза Дяковски. Чрез него зрителите ще се насладят на емблематична част от творчеството на Уебър - "Котките", "Фантомът на операта", "Евита" и "Исус Христос Суперзвезда", посочи той.

Над 120 музиканти и певци ще се изявят под ръководството на звездата на мюзикъл театъра - диригента Себастиан де Доменико. Под неговата палка ще прозвучат за първи път в България уникални симфонични оркестрации, преди да бъдат представени на немскоговорящата европейска публика през 2020 година. "За нас ще е удоволствие входът за децата до 7-годишна възраст, които нямат нужда от осигурено място, да бъде свободен и във Варна, и в София", каза Дяковски. Той допълни, че билетите за мюзикъла вече са в продажба в мрежата на "Ивентим" и в касите на ДКС и ФКЦ - за Варна, касите на НДК и зала "България" - за София.

Билетите в Плевен се продават в касата на Плевенската филхармония на площад „Свободата”. За концерта в НДК – София, ще бъде организиран транспорт с автобус от Плевен до София и обратно, уточниха от филхармонията.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design