ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Инициативен комитет започна подписка заради бездомните кучета в Плевен

Общество
12.04.2018  |  14:38
333
Кметът Спартански отговори с покана за среща на всички, които имат конкретни идеи за решаването на проблема

Инициативен комитет обяви във фейсбук, че започва подписка за решаването на проблема с бездомните кучета в Плевен. Подписката ще бъде част от отворено писмо до Общината в областния град. В социалната мрежа инициаторите поясняват:

„Във връзка със зачестилите ухапвания на жители и гости на града от безстопанствени кучета и продължаващото бездействие от страна на Община Плевен, стартираме подписка. Тя е част от отворено писмо до Община Плевен, с което изискваме отговори на въпроси и предоставяне на документация, както и предприемане на конкретни мерки.

Подписката стартира на 12 април от 9.00 ч. пред кафе „Скобелев“, пешеходната зона на Скобелев парк, под паметника „Майка България“ и ще продължи до 27 април. С подписа си ще подкрепите отвореното писмо.

Инициативен комитет.“

В отвореното писмо към общинската управа са отправени въпроси, свързани с изпълнението на Националната програма за овладяване на безстопанствените кучета на територията на Република България. Инициаторите питат още:

Колко жалби и какви искови молби са подадени срещу Общината във връзка с ухапвания от бездомни кучета?

Колко безстопанствени кучета има на територията на Плевен? Има ли актуален регистър, в който те да се вписват, а също и манипулациите, които са им извършени?

Какви са специалните мерки, предприети от Общината за защита на гражданите от безстопанствени кучета?

Плевенският кмет Георг Спартански веднага реагира. Той публикува във фейсбук покана, в която се казва следното: „Във връзка с подписка, стартирана по повод бездомните кучета в град Плевен, каня гражданите и представителите на медиите в петък, 13.04.2018 година, в зала "Плевен" на Областната администрация, от 17.00 ч., за да обсъдим заедно проблема и възможностите за неговото решаване. Вярвам, че плевналии ще проявят активност и ще помогнат с конкретни идеи. Очаквам ви!!!“.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design