ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Инициативата „Да спрем машината за неравенство!“ вече събра над 550 подписа в Плевен

Политика
18.10.2017  |  17:02
916
Константин Проданов

„Инициативата „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци!“ вече е събрала над 550 подписа в Плевен. Тя не е партийна и не е само на АБВ. Зад нея стоят и други политически сили, синдикати, неправителствени организации, сдружения, обществени фигури, журналисти и др. Това е гражданска инициатива.“ Това заяви днес в Плевен председателят на партия АБВ Константин Проданов.

Той поясни, че инициативата има две основни искания - въвеждане на необлагаем минимум за доходите на физическите лица поне в текущия размер на минималната работна заплата – 460 лева месечно, и въвеждане на намалени ставки на ДДС за вода, основни и детски храни, базови медикаменти, учебници и книги.

„Навършват се 10 г. от въвеждането на плоския данък от 10 процента без необлагаем минимум върху доходите на физическите лица в България. Това е нещо, което няма аналог в Европа и почти никъде по света, освен в страни, с които не бихме искали да се сравняваме. За съжаление положителен ефект от този експеримент няма нито в икономиката, нито в събираемостта на данъците, нито в привличането на чужди инвестиции. Целта на двете ни искания е да се възстанови базисната справедливост и нормалност“, каза още Константин Проданов.

Той поясни, че подписите с цялата страна се събират и на хартия /в Плевен – в офиса на АБВ/, и онлайн на сайта на инициативата - spravedliva.bg. Акцията ще продължи до края на месеца. След това събраните подписи ще бъдат внесени в Бюджетната комисия на парламента с искане да бъдат разгледани.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design