ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Хванаха цяла дружинка ало-измамници: Трима артисти, контрольор, муле

Крими
10.11.2017  |  19:02
1 527
Единият от тарикатите май е извършителят на измама за 116 000 лева през октомври

 

Петима са задържани след специализирана полицейска операция, проведена от служители от сектор „Измами“  в ГД „Национална полиция“, СДВР и  областните дирекции на МВР във Велико Търново и София.

 

За трима от тях – П. Н. /35 г./, Н. Н. /40 г./ и П. Х. /34 г./, има данни, че са фактическите извършители, които артистично разигравали "сценките" по телефона. Другите двама са контрольор на куриерите  - 47-годишният С. Н. и Г. Г., 49 г., куриер.  Задържането на петимата е станало непосредствено след като на 9 ноември измамили по телефона възрастна жена от с. Владо Тричков, обл. София. 

 

П. Н., Н. Н., П. Х. и С. Н. са заловени край с. Джулюница ,до Горна Оряховица, а Г. Г. – в района на болница „Александровска“ в столицата, в момент на вземане на сумата от 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук. На трима от тях -  Н.Н., С.Н. и Г.Г. Районната прокуратура наложи мерки “задържане под стража“ до 72 часа, уточниха от МВР.

 

При последвалите действия по разследването, в жилището и автомобила на Г. Г. са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама, извършена през месец октомври в София на стойност 116 000 лева. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design