ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Група "Хибрид": Любовта ражда плодове, които омразата не познава

Интервю
25.07.2018  |  14:13
1 244
Георги Трифонов /вдясно/ и Рене Рангелов са основатели на групата. Георги е роден в Плевен, учил е в плевенското музикално училище.

Една сравнително млада българска група не желае да определя стила си еднозначно и именно това определя името "Хибрид". Зад него стоят основно двама музиканти – Рене Ранев (вокал, китари) и Георги Трифонов (пиано). С тях рамо до рамо застават още трима техни колеги – Александър Лазаров (барабани), Мартин Христов (бас китара), Денис Горе (тромпет).
Броени дни след излизането на най-новата песен на "Хибрид" – "Благодаря ти", към която е заснет и първият клип на групата, разговаряме с Георги и Рене.

 

- Поздравления за чудесната ви нова песен. Израз на какво е тя?

Георги: "Благодаря ти" е един необикновен проект, който разказва за любовта, силата и безграничната вяра в красотата на взаимоотношенията между хората. Това е лично послание, което извира от дълбините на човешката същност и изпълва всичко добро и красиво около нас. Колко често ви се случва да благодарите на някого и кога го направихте за последен път? Кой и за какво е благодарен на вас самите? Какъв смисъл намирате в тези думи и значат ли наистина те нещо за вас? На тези въпроси очакваме да си отговорите, когато слушате песента.

- След този заслужен успех каква бихте искали да бъде следващата ви песен?

Рене: Една от многото причини, поради които избрахме името "Хибрид", е, че кръстосваме различни стилове в музиката, без да се поставяме в каквито и да било рамки. Именно затова не би трябвало да е изненада, че следващата ни песен ще звучи доста по-различно от тези, които сме създали до момента. Единственото, което можем да загатнем засега, е, че ще се опитаме да телепортираме слушателите на някой бразилски плаж. Очаквайте боса нова ритъм и брас секция, поднесени по стилен и съвременен начин, с характерния почерк на група "Хибрид".

- Вие двамата сте били част и от други проекти. Как се намерихте и защо решихте да работите заедно?

Георги: През 2013 година се запознахме покрай изключително успешен трибют на група "Queen". Малко по-късно общите ни възгледи в духовно отношение, както и влечението и на двама ни към поп, фънк, арендби и джаз музиката родиха съвместния ни проект.

- Трудно ли ви е? Където има повече от един човек, винаги има и различни гледни точки. За какво спорите и как намирате път един към друг?

Рене: Искреността в деловите ни взаимоотношения е част от градивната структура и развитието на нещата. Тя съществува, често се сблъскваме с нея, но ние я приемаме като част от процеса, който подобрява общото качество. Най-трудно е да намериш хората, с които да играеш играта. Ние имаме този късмет.

- Прави ли се хубава музика в България? Какво е необходимо, за да слушаме повече качествени творби?

Георги: В България винаги е имало и ще има качествена музика. Друг е въпросът, че в съвременния свят комерсиалната вълна заема по-голямата част от музикалния бизнес. Това са два различни свята, две съвършено различни спирки. Но както всички знаем, за всеки влак си има пътници.

- Самите вие смятате ли, че имате мисия, ангажирана със света на музиката и изкуството?

Рене: Нямаме никакви мисии. Ние сме се слели с музиката и изкуството и единственото, което смятаме, че трябва да правим, е да не спираме да се развиваме.

- Какво е нужно, за да си добър музикант? А добър човек?

Рене: Невинаги добрите музиканти са добри хора. И не е нужно добрите хора да са и музиканти. През очите на Вселената добро и зло не съществуват, всичко е едно цяло. Ние се опитваме да израстваме като личности и все още търсим отговорите на важните въпроси.

- Какво ви кара да се чувствате удовлетворени?

Георги: Удовлетворение ни носи всяка една малка част от пъзела, наречен Живот. Всеки миг, всеки дъх, всяка усмивка, всяка сълза, всеки урок, всеки поглед и всяка следа... Всички отговори са някъде там, остава само да ги намерим...

- Какъв е следващият проект, върху който ще работите?

Георги: Работим усилено по създаването на песни за първия ни албум. Не бързаме, обмисляме внимателно нещата и стъпка по стъпка вървим към неговата реализация. Пожелаваме си единствено здраве. Всичко друго е въпрос на време.

Avtora.com

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design