ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Германия се размина с тежък бомбен атентат

Свят
30.01.2019  |  14:49
1 059
Местната полиция потвърди задържането на трима иракчани по подозрение в тероризъм, единият искал да убие възможно най-много „неверници, но не и деца“

 

Германската полиция потвърди информация на сп. "Шпигел" за задържането на трима иракчани в северната част на страната по подозрение в тероризъм, предаде ДПА. Двама 23-годишни мъже са обвинени в планиране на терористично нападение, а 36-годишен мъж е обвинен в съучастие, съобщи прокуратурата в Карлсруе. Тримата са арестувани рано тази сутрин в окръг Дитмаршен на провинция Шлезвиг-Холщайн. Полицията е претърсила жилища и в провинциите Мекленбург-Предна Померания и Баден-Вюртемберг, но там не е имало арести.

 

Според сп. "Шпигел", задържаните са свалили от интернет инструкции за изработване на взривно устройство и са били започнали да събират барут от фойерверки, а също така са поръчали детонатор от Великобритания. Един от тях заявил, че искал да убие възможно най-много "неверници, но не и деца", предаде факти.бг. Прокуратурата заяви, че задържаните не са били набелязали конкретна цел за нападението си и не е известно дали са членове на терористична групировка. "Шпигел" съобщи, че тримата мъже започнали да планират атентат след пристигането си в Германия през 2015 г. и получили помощ от неизвестни лица чрез мрежата за кодирани съобщения Телеграм.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design