ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Двама арестувани за атаките с дрон над "Гетуик"

Свят
22.12.2018  |  12:09
1 234
Летището е второто по натовареност във Великобритания
Източник: ЕПА

Двама души са били арестувани от британските власти заради атаките с дрон от последните няколко дни, които объркват работата на летище "Гетуик", предаде РТ. Арестите са били извършени в Съсекс. Полицията е потвърдила за арестите, но на този етап не се уточнява какви обвинения са били повдигнати на двамата, коментира news.bg. Не се съобщава и самоличността на задържаните.

По-рано стана ясно, че със сигурност деянието е умишлено, но не беше потвърдена версията за тероризъм. Работи се по всички версии, докато не бъде изяснено какво точно се е случило. Повече от 100 000 пътници преминават през летището в последните дни, които са натоварени заради предстоящите празници.

 

"Гетуик" е разположен южно от Лондон и е второто най-натоварено летище във Великобритания. През него преминават по повече от 43 милиона пътници на година. Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви на пресконференция с полския си колега, че ще бъде подготвено специално законодателство, което ще регламентира използването на безпилотни самолети. Междувременно, "Туитър" бе залят от подигравателни съобщения и колажи на потребители относно случващото се на летището и несправянето на властите с проблема дни наред.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design