ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Димни датчици ще спасяват от пожар трудноподвижни хора в село Балван

България
11.08.2017  |  15:00
614
За последните пет години у нас при битови пожари са загинали 356 човека на възраст над 60 години, други 504 са пострадали
димни датчици
Снимки: МВР

 

Днес по идея на Великотърновските огнеборци в село Балван бяха монтирани димни датчици в домовете на възрастни самотноживеещи и трудноподвижни хора, съобщиха от МВР. Инициативата бе подкрепена от дългогодишния  партньор на пожарникарите - Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и кмета на населеното място.

 

В кампанията за повишаване пожарната безопасност, на домовете в селото ще бъдат осигурени и монтирани 12 датчика за дим, които са с автономно захранване. При запалване или задимяване в помещението, устройствата ще издават силен звуков сигнал, който ще може да бъде чут освен от собствениците на имота, и от техните съседи. Тази инициатива е продължение на стартиралата в края на миналата година кампания на Великотърновската пожарна за работа със самотноживеещи и трудноподвижни възрастни хора в Центъра за превенция и спорт в село Балван.

 

Според статистиката, за последните пет години при битови пожари са загинали 356 човека на възраст над 60 години, а други 504 са пострадали. Сред най-честите причини за инцидентите са неправилна употреба на електрически и отоплителни уреди и небрежност при боравене с открит огън.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design