ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Десети ноември - 29 години от началото на прехода и 3 години от началото на Мандат 2015 - 2019

Политика
10.11.2018  |  11:09
757
На историческата дата преди три години местната власт на Плевен положи клетва да работи в името на плевенчани
Снимки: архив

На паметната дата 10 ноември, когато се навършват 29 години от началото на прехода, Плевен отбелязва още една важна годишнина. На тази дата преди три година клетва да работят в името на Плевен и неговите граждани положиха 41 общински съветници и кметът на Общината. На 10 ноември 2015 година, в зала “Плевен” се проведе и първото заседание на Общински съвет - Плевен, Мандат 2015 - 2019 година. Третата годишнина бе отбелязана и от представителите на местната власт в лицето на председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Плевен Георг Спартански. И двамата избраха да не правят оценки на това, което вече е в миналото, а да говорят за отговорностите на позициите, на които са.

„Развитието на всяка една община зависи от отговорността на местното самоуправление. Ние, като общински съветници трябва да се грижим за постигане на отговорно местно управление, да поддържаме връзка с гражданите и да ги информираме за своите решения. Доверие се гради трудно и още по-трудно е да го запазиш. А доверието и отговорността да бъдеш общински съветник се защитава с труд, опит, знания и позиции. Надявам се, че всеки един от нас, избран да защитава интересите на този град и неговите жители, съзнава тази огромна отговорност“, написа в изявлението си председателят на местния парламент Мартин Митев. Той сподели и за своя среща с деца, проявили интерес към работата на съветниците. „При една от срещите ми тези дни с деца, които по никакъв начин не са обременени с политика, ми зададоха въпроса какво е да бъдеш общински съветник. Този, на пръв поглед лесен въпрос, има своя сериозен отговор. Един общински съветник трябва истински да обича града си. Само такива хора има право да бъдат съветници и да взимат решения за своя град. Едно от важните условия, за да бъдем част от местния парламент на Плевен, е силно да обичаме своя град и да искаме да направим всичко за него, за да бъде той по-красив и по-приятен за живеене. Затова днес, три години след началото на мандата ни, ще кажа: Нека бъдем добри и принципни в делата си! Ще си позволя да завърша с думите на Иван Миндиликов - един от най-успешните кметове на Плевен, превърнали се и в негов девиз. А те са: “Плевен и над всичко Плевен”!“, се казва в обръщението на председателя на Общинския съвет.

Кметът на Общината Георг Спартански излезе с обръщение в профила си в социалната мрежа Фейсбук. „Днес навлизам в четвъртата и последна година на мандата си като кмет на Плевен.На тази дата преди 3 години положих клетва и встъпих в длъжност.Как съм се справил дотук,ще кажат хората,тяхно е правото на оценка.Днес искам да благодаря на всички приятели , които ми помогнаха в мисията да променяме града ни- и с подкрепата,и с аргументираната си критика! БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Продължаваме заедно към финала на моя мандат,но не и на нашата работа ЗА ПЛЕВЕН!!“, написа на страницата си градоначалникът.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design