ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Деца влязоха в ролята на библиотекари в Белене

Култура
02.04.2015  |  13:16
1 159
Седмица на детската книга организира читалищната библиотека в крайдунавския град

Седмица на детската книга организира библиотекарят към НЧ „Христо Ботев-1892” - Белене, Евелина Михова. Поводът е 2 април - Международният ден на детската книга. Повече за самата инициатива научихме от Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в Белене

„Баба чете на внуче” - под това мото пенсионери от ПК „Надежда” ще четат приказки на деца от детските заведения в града. Днес Мария Голанчева прочете на възпитаници на ОДЗ „Мечта” приказката „Рибарят и златната рибка” от Александър Пушкин. На 8 април в ролята на четец ще бъде Стефка Банчева, която ще чете „Вълкът и седемте козлета” от Братя Грим на деца от ОДЗ „Бодра смяна”. Друга група от детската градина на 9 април ще чуе пък приказката „Дивите лебеди” на Андерсен, прочетена от Искра Глузова.

На 2 април - рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, честван като Ден на детската книга по цял свят, библиотекари в беленската читалищна библиотека са деца от Клуб „Млад читател”.

„Йоана Иванова, Рени Кърчева, Никол Мадова, Преслав Христов, Диана Кирякова, Михаела Михова, Милица Неделчева, Екатерина Георгиева, Георги и Йосиф Босилкови са участниците в клуба „Млад читател”. Те не само са редовни читатели, но обичат да прекарват свободното си време в библиотеката”, разказва Евелина Михова. Това е поводът тя да им повери ролята на учители. На 6 април те ще обучават в компютърна грамотност пенсионерите, които посещават безплатните курсове на библиотекарката за сърфиране в Интернет. Младите учители ще провокират учениците си с въпроси, свързани с детски книги. За да отговорят, те ще могат да ползват помощта на търсачките в глобалната мрежа.

Читателите на библиотеката към НЧ „Христо Ботев-1892”, които са под 14 години са 232.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design