ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Близо 4 000 лв. отпуска Министерство на отбраната за ремонт на три паметника в Плевенско

Култура
18.02.2015  |  15:32
715

Министерството на отбраната отпуска средства за ремонт на три паметника на територията на Плевенска област. Паметниците са в селата Божурлук, Новачене и Садовец, а сумата за тях е в размер на 3 831 лева.

Това стана ясно днес, по време на заседание на Постоянно действащата комисия „Военни паметници”, на която зам.-областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков представи утвърдения национален план с конкретните мероприятия и финансов разчет за отбелязване на 100 г. от Първата световна война.

На срещата арх. Балтаков обяви намеренията на Областна администрация - Плевен да изгради и нови паметници –мемориална плоча на загиналитев Междусъюзническата война и възстановяване паметника на полк. Каварналиев в района на Дойран, Македония. Тази инициатива обаче среща някои трудности, които трябва да бъдат решени на междуправителствено равнище, информираха от областна управа.

Обсъдена е и идеята за изграждане на нов паметник на загиналите офицери и войници от Девета плевенска дивизия в района пред Историческия музей  в Плевен. Относно мястото и визията на паметника, е предложено да се проведе обществено обсъждане.

Областна администрация - Плевен ще разчита на подкрепата на Министерство на отбраната за успешната реализация на намерението за изграждане на нов паметник на Девета пехотна плевенска дивизия предвид значението му за региона и българската история, заяви арх.Балтаков.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design