ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

67-годишна арестувана за телефонна измама, разпозната по видеозаписи

България
11.08.2017  |  16:36
928
Таксиметровата шофьорка замесена в серия случаи, в два от тях взела пари от жертви, които още не са сигнализирали, полицията ги призовава да се обадят

 

67-годишна криминално проявена е задържана за телефонна измама, съобщиха от МВР. Тя е взела пари от още две измами в София, за които жертвите още на се сигнализирали.

 

Работа по  разследване на престъпната дейност на 67-годишната Т.П. от София започнала на 21 юли, когато 63-годишна столичанка съобщила в полицията, че е била измамена. Потърпевшата разказала, че предния ден, на 20 юли, малко преди обяд  получила телефонно обаждане от непознат, който се представил за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници.

 

Въведената в заблуждение жена се отзовала на потърсената подкрепа и на три различни места в София оставила пликове с различни парични суми, на обща стойност 15 700 лв. и 5 000 евро. Когато на другия ден  разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници,  потърсила съдействие в полицията.

 

При предприетото разследване са установени и иззети записи, запечатали образа на жената, взела оставяните от столичанката  пликове с пари. След разпространението им в публичното пространство е получена информация за издирваната. При проведена на 7 август полицейска операция столични полицаи задържаха криминално проявената за подобни престъпления Т.П. /67г./, от София,  която работи като таксиметров шофьор.

 

Допълнително е установено, че задържаната е съпричастна към още поредица подобни престъпления, извършени на територията на столицата. За две от тях, до момента не е съобщено в полицията.  При единия случай измамен от Т.П в края на миналия месец оставил пари в плик в ж. к. „Младост 4”, в близост до училище, а при втория - в началото на този месец жертвата е оставила плик с пари в ж. к. „Суха Река”, в близост до 18 ДКЦ.

 

В тази връзка, от СДВР призовават потърпевши от телефонни измамници, които не са потърсили съдействие от полицията, да подадат сигнал в най- близкото районното управление. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Т.П. е повдигнато обвинение, наложена й мярка за неотклонение  "задържане под стража" за срок до 72 часа, която с определение на Софийски районен съд е потвърдена.

 

СДВР благодари на хората, реагирали с информация за установяването на самоличността за установяване на издирваната за извършените престъпления.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design