ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

400 плевенчани подкрепиха с подписи националния протест "Системата ни/ги убива"

Общество
16.07.2018  |  15:04
1 787

Близо 400 плевенчани до днес на обяд са подкрепили с подписите си националния протест "Системата ни/ги убива". Акцията ще продължи и през следващите дни, съобщи за „Посоки“ Лидия Станева, инициатор на подписката в града. Тя се грижи за 44-годишната си сестра, която е с тежки увреждания по рождение. Основното искане в подписката е да се приеме закон, чрез който хора, които са родени с множество увреждания и сами не могат да се грижат за себе си, да получат право на лична помощ.

„Грижа се за сестра си, а имам и две деца. Не мога да започна работа никъде. Синът ми помага, за да можем да си плащаме тока вкъщи. Положението вече е нетърпимо. Дори не мога да си представя как се чувстват родителите, които са обречени цял живот да гледат децата си, родени с тежки увреждания“, поясни Лидия Станева.

„Приканих във фейсбук мои приятели и познати, които са се сблъсквали с проблема, да дойдат тук на площада, да се съберем повече хора и да покажем, че Плевен не спи. Никой не е застрахован срещу това да има инвалид в своето семейство. Нашата държава трябва да се погрижи за тези хора. Опасявах се, че няма да дойде никой, и точно това се случи“, допълни Мария Лазарова. В края на миналата седмица тя призова в социалната мрежа плевенчани да се съберат на 16 юли в 10,00 ч. до големия фонтан в центъра на града, за да подкрепят националния протест "Системата ни/ги убива". В обявения час и на обявеното място обаче не дойде никой.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design