ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

27-годишен и майка му от 2013-а пласират дрога, спипват ги след сделка за 5 лева

България
20.10.2017  |  14:44
1 401
Мъжът отива в затвора, родителката не проявила солидарност и се споразумяла за условна присъда
марихуана цигара

27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане с цел разпространение на марихуана, е получил наказание 2 год. лишаване от свобода при общ режим и глоба в размер на 5000 лева. С присъдата на Варненския окръжен съд в тежест на девненеца са и разноските по делото.

 

Иван Т. е бил подсъдим заедно с майка си по това наказателно дело. По-рано обаче тя сключила споразумение с Окръжната прокуратура, което съдът одобрил, и родителката получила условно наказание.

 

 

Иван и майка му Ивелинка живеели на един адрес в Девня. С разпространение на наркотици се занимавали още от 2013 год.  На 30 март 2016 г. свидетел по делото решил да си купи доза марихуана от дома на двамата. 27-годишният Иван отсъствал от дома си. Наркоманът поискал да закупи доза марихуана от майката на Иван, която му продала топче тревиста маса за 5 лева.

 

След покупката свидетелят бил спрян за проверка от полицейски служители. Мъжът разкрил пред проверяващите, че е закупил наркотика от дома на Ивелинка и Иван. Предприети били следствени действия в дома на майката и сина, откъдето били иззети електронна везна и наркотици. Така се стигнало до делото. Присъдата на Варненския окръжен съд срещу Иван Т. подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design