ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

1779 ученици класирани в първия етап за прием в осми клас в Плевенска област

Общество
15.07.2019  |  16:52
174

Регионалното управление по образование в Плевен разпространи информация за първия етап на класиране на учениците за прием в VIII клас в неспециализираните училища в област Плевен за учебната 2019/2020 година. Класираните ученици са общо 1779, има и закрити паралелки.

На първи етап на класиране за прием на ученици в VIII клас са подали заявления 1829 ученици, като кандидатите от други области са 120. Класирани са 1779 ученици, като от тях:
- 866 ученици са приети в профилираните паралелки;
- 913 са учениците, класирани в професионални паралелки.
По първо желание се класират 1497 ученици, съответно 702 в профилирани паралелки, а 795 - в професионални.
89 седмокласници са насочени към съответни паралелки от Комисията за насочване на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности, от домовете за деца, лишени от родителски грижи, и от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства.
Некласирани на този етап остават 50 ученици, от които 12 са кандидати от други области, и те автоматично участват при класирането на втори етап.
Закрити са 4 професионални паралелки в Плевен, 2 в Червен бряг и по 1 в Левски, Тръстеник и Чомаковци поради малък брой класирани ученици или с некласирани ученици в тях. 
В периода от 12 до 16 юли 2019 г. включително приетите ученици се записват в училищата, където са класирани, или подават заявление за участие във втори етап, ако не са удовлетворени от мястото на класиране на първи етап. Заявленията за участие във втори етап на класиране се подават в училището, в което ученикът е класиран.
До 18 юли ще бъдат обявени списъците на приетите ученици на втори етап на класиране, които до 22 юли включително трябва да се запишат в училището, където са класирани.
На 23 юли ще бъдат обявени незаетите места по училища по профили и специалности от професии, за които ще може учениците да кандидатстват на трети етап, в периода 24 - 25 юли 2019 г. включително, със заявление, в което подреждат желаните паралелки, както при първия етап на класиране.
Документи за трети етап на класиране ще се приемат в съответните училища - центрове.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design